top of page
  • Talent Trade

Wat is nou toch een goed uurtarief?

Bijgewerkt op: 30 mei 2022

Dit is een vraag die wij regelmatig te horen krijgen. Natuurlijk is het belangrijk om wel duidelijk aan te geven om welke branche het gaat. Kinderopvang hanteert bijvoorbeeld andere tarieven dan de zorg. Elke functie vraagt ook weer om een ander tarief. Het is daarom van groot belang om continu op de hoogte te blijven van wat er allemaal speelt als online platform maar ook als ZZP-er.


Ook de opdrachtgevers vinden het soms lastig om te bepalen welk tarief aangehouden moet worden. Hebben ze een te laag tarief dan worden de diensten niet geaccepteerd door de gemiddelde ZZP-er, kiezen te voor een te hoog tarief dan worden de kosten voor een opdrachtgever te hoog en kan er sneller worden gekozen om dan geen personeel in te zetten.


Tarieven bepalen blijft dus een lastig en discutabel punt die elke dag weer opnieuw bekeken dient te worden. Omdat dit als online platform dagelijks terugkomt tijdens het uitzetten van de opdrachten hebben we adviestarieven op een rijtje gezet welke passend zijn voor de diverse opdrachten.


Adviestarief:

· Verpleegkundige: €40,- tot €55,-

· Verzorgende 3IG: €35,- tot €40,-

· Helpende: €30,- tot €35,-

· Begeleider niveau 3-4 (MBO): €35,- tot €40,-

· Begeleider niveau 5 (HBO): €35,- tot €45,-

· Pedagogisch medewerker: €35,- tot €40,-


Bij Talent Trade vinden we het belangrijk dat zowel de opdrachtgever als de ZZP-er naar alle tevredenheid de samenwerking kunnen aangaan. Niet alle organisaties zijn in staat om hoge uurtarieven te financieren. Deze blijven dan regelmatig met een incomplete personele planning zitten. Een van onze voorwaarden is daarom dan ook dat de opdrachtgever het uurtarief bepaald. Op die manier bieden wij iedereen een kans om opdrachten uit te zetten. De ZZP-er kan op dat moment bepalen of dit tarief voor hen passend is. Voor langere opdrachten worden vaak individuele afspraken gemaakt via het platform.


Talent Trade vindt het van groot belang dat we de juiste match kunnen realiseren en dat betekent er op die momenten afgeweken kan worden van een adviestarief zoals eerder beschreven.


Uiteindelijk willen we beide partijen naar alle tevredenheid aan elkaar matchen. Dat is ons doel en dat is waar we ons dan ook elke dag weer met veel plezier voor inzetten!

22 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page