top of page
  • Talent Trade

6 redenen waarom jij in de kinderopvang wil werken

1. Kinderen laten je verwonderen

Kinderen verwonderen vanzelf, door vragen te stellen en op ontdekking te zijn. Daardoor verwonder je jezelf als medewerker ook. Bijvoorbeeld hoe blauw de lucht is, de verschillende kleuren die ontstaan bij een bepaald lichtinval, de kriebelbeestjes in het gras of het zand in je haren na een ochtend spelen in de zandbak.


2. Kinderen zien groeien en ontdekken

De manier waarop kinderen elkaar benaderen, samen spelen of een uitdaging aangaan: het is zo leuk om aan de zijlijn te staan kijken hoe kinderen dit proces doorlopen. Soms hebben ze wat ondersteuning nodig of ontdekken ze het helemaal zelf. Dat is zo mooi en geeft je iedere dag weer een heel voldaan gevoel.


3. Leuke gesprekken

Van sommige uitspraken van peuters krijg je vanzelf een lach op je gezicht. Een woord dat niet goed uitgesproken wordt waardoor het vele malen leuker klinkt en eigenlijk opgenomen moet worden in de Dikke Van Dale. En met de oudste kinderen kun je vaak al hele gesprekken voeren! Ze variëren van welke sporten ze beoefenen tot het hebben van ‘kalverliefdes’ in de klas.


4. Het vertrouwen dat je krijgt

Kinderen die zich vertrouwd voelen bij je. Dat ze bij je komen als ze zich niet prettig voelen of ergens tegen aanlopen, en dit willen delen. Samen de situatie bekijken en met ze meedenken. Het is belangrijk dat de kinderen zich thuis en gehoord voelen. Vrolijk, verdrietig, boos of wat voor gevoel dan ook: ze mogen er zijn, jij mag er zijn!


5. Elke dag is een feestje

Elke dag is een feestje, een nieuw avontuur. Je weet nooit wat de dag gaat brengen. Voor je het weet loopt je hele planning anders. Gelukkig is daar over het algemeen de ruimte en tijd voor. Als een kind komt met een mooi verhaal over de vakantie en dolgraag wil laten zien hoe je de mooiste zandkastelen maakt, dan ga je daarin mee. Hoe mooi is het dan dat een kind zich gehoord en gezien voelt en dat jij daar als medewerker iets mee doet!


6. Samen met ouders

Ook ouders kun je betrekken bij de verwondermomenten die de kinderen meemaken op de opvang. De leukste gebeurtenissen worden vastgelegd en gedeeld, bijvoorbeeld met een foto en een verhaaltje zodat de ouders kunnen meegenieten van de ontwikkeling die hun kind doormaakt. Het persoonlijke contact met ouders en dat ze bij je komen met vragen of zorgen, dat is heel mooi en bijzonder. Het is fijn om iets te kunnen betekenen en het samen te doen.

 

Talent Trade biedt werk in zorg en welzijn en de kinderopvang. Je kunt via Talent Trade als zzp'er aan de slag of direct bij een werkgever via werving & selectie.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Lees dan hier verder.

11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page